Twee NSC-boeken in de race voor 'Beste Sportboek van 2015'

bezemwagen

De Nederlandse Sportboeken Club is met twee titels in de race voor het winnen van de Nico Scheepmaker Beker, de prestigieuze prijs voor het 'Beste Sportboek van het jaar 2015'. Het betreft het boek 'Only Friends' en de bundel 'Gedichten uit de bezemwagen'. Een vakjury buigt zich momenteel over de inzendingen. De definitieve uitslag wordt op 25 april aanstaande bekend gemaakt.

Only Friends beschrijft in fraaie verhalen, unieke foto's en een schitterende opmaak het 15-jarig bestaan van Only Friends. Deze in Amsterdam gevestigde en door de Johan Cruyff Foundation ondersteunde stichting biedt 'kinderen en jongeren met een geestelijke of lichamelijke beperking' de gelegenheid om te sporten, in maar liefst 23 verschillende takken van sport. Het boek is gemaakt door Yoeri van den Busken (Voetbal International) en NSC's Chris Willemsen. Het ligt niet in de reguliere boekhandel, maar is rechtstreeks te verkrijgen bij Only Friends, door een mail te sturen naar info@onlyfriends.nl. De prijs bedraagt 25,- + 7,50 verpakkings- en verzendkosten.

Gedichten uit de bezemwagen is een schitterende bundel met sportgedichten van Daan de Ligt. Het werk van De Ligt, voorheen stadsdichter van de Haagsche Courant, is bijzonder, zeer gevarieerd en afwisselend serieus en luchtig. Ook hier is de vormgeving meer dan fraai en nodigt menig gedicht uit om in gezelschap te worden voorgedragen. De bundel (16,95) is overigens nog volop verkrijgbaar, onder meer via Bol.com en de websites van Haaglanden Voetbal en de Nederlandse Sportboeken Club. De reactie van Daan de Ligt op de inzending: "Ben er uiteraard bijzonder door verrast en blij mee. Nu maar hopen dat de jury behalve gevoel voor sport, ook iets heeft met poëzie..."

of 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
63c4b3
Onthoud mijn gegevens!