De winnaar komt uit Limburg

q

De winnaar van het wedstrijdje "Schrijf een hekeldicht over Den Haag" is bekend en komt uit Limburg. Zijn naam is Quirien van Haelen. Quirien van Haelen (1981) schrijft rijmende gedichten zonder al te veel diepe lagen. Hij publiceert in 2001 zijn eerste gedicht en staat binnen twee jaar op elk Nederlands podium. In 2004 wordt hij als jongste dichter opgenomen in de Dikke Komrij, terwijl zijn solodebuut dan nog niet eens uit is. Lees meer over hem op zijn website.

Dat een Limburger een poging waagt om in het Haags (de Moedâh allâh taluh) te schrijven is al een compliment waard, maar de jury was ook onder de indruk van de persoonlijke noot in het gedicht gericht aan Daan de Ligt.

Quirien, van harte gefeliciteerd. Een oorkonde, een bundel vol (vooral) Haagse sportgedichten en een bescheiden geldbedrag gaan richting Limburg. 

Er werden 24 gedichten ingezonden en opvallend was dat veel dichters zich excuseerden  voor hun 'gemopper' op Den Haag. De andere dichters worden van harte bedankt voor het meedoen. Er zaten pareltjes tussen de ingezonden gedichten, maar er kan natuurlijk maar één winnend gedicht zijn. 

Hierbij het winnende  gedicht:

winnend

 

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
b1d020
Onthoud mijn gegevens!