1000schonen

1000
 
Nederlands eerste facebookbundel is geboren! Haar naam is ‘1000schonen’. Deze verzamelbundel, waarin meer dan duizend werken zijn opgenomen, kwam tot stand via de besloten Facebook-groep ‘ Schrijvers, dichters, songwriters en aanverwanten‘

Deze schrijfgroep, die enkele jaren geleden is ontstaan, telt nu bijna vierduizend leden.

Het idee om, samen met een aantal enthousiaste mensen uit deze groep, een bundel uit te brengen, ontstond begin 2015. En de uitgever was bereid om dit ‘1000schonen’ avontuur met de samensteller aan te gaan. Meer dan tweehonderd dichters, schrijvers en songwriters deelden in verzen, gedichten, korte verhalen en liedteksten, hun emotie, smart, liefde, wanhoop, toevalligheden, fictie en non-fictie. Waaronder bekende namen als Marion Bloem en Ivan Heylen.

De werken in de bundel zijn zeer gevarieerd. Onder de deelnemers zijn professionele en niet-professionele schrijvers uit Nederland, België, Spanje, Afrika en de Verenigde Staten. Op heel uiteenlopende wijze tonen zij verschillende vormen van poëzie en proza. Een resultaat waar alle deelnemers trots op kunnen zijn!

1000schonen | softcover | samensteller Marije Hendrikx | 874 pagina's | ISBN: 978-90-8708-070-9 | Prijs € 21,95
 
De gedichten, korte verhalen en songteksten, die zij samenstelde uit de bijdragen van meer dan tweehonderd auteurs, gaan in verschillende vorm en stijl, over verlies, verlangen en verbinding. Het is de ziel van de dichter, schrijver en liedschrijver, die zichtbaar wordt.

Arie van den Ende, uitgever
 
In deze bundel zijn 11 gedichten van mij opgenomen, de bundel is hier te bestellen. 

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
1e80e3
Onthoud mijn gegevens!