Een speciale gebeurtenis op de middenstip

Bericht op de website van HSV DUNO:

HHBN

Een speciale gebeurtenis op de middenstip

Op zaterdag 2 oktober speelt DUNO 1 de thuiswedstrijd tegen Soccer Boys. Voorafgaand aan deze wedstrijd die om 15.00 uur begint, zal er op de middenstip van het hoofdveld een speciale en unieke gebeurtenis plaatsvinden. Onlangs verscheen het boek 'Haagse humor bestaat niet?', in dit boek wordt o.a. aandacht besteed aan Robin Pot de jeugdkeeper van DUNO die dapper het gevecht met de gevreesde ziekte kanker aanging. Daan de Ligt, de voormalige stadsdichter van AD Haagsche Courant en momenteel huisdichter van DUNO, schreef een gedicht over en voor  Robin en leverde daarnaast een aantal andere gedichten voor dit boek. De samenstellers van het boek willen op zaterdag op de middenstip een exemplaar van het boek aan Robin Pot en Daan de Ligt overhandigen.

Het boek 'Haagse humor bestaat niet?' is 160 kleurrijke pagina's dik en bevat o.a bijdragen van bekende Hagenaars als Jozias van Aartsen, Sjaak Bral, Pierre Wind, Bart Chabot, Raymond van Barneveld, Naomi van As, Bridget Maasland, Erica Terpstra, Di-rect, Lex Schoenmaker, Paul van Vliet, Golden Earring, André Wetzel, Henk Bres enz. De opbrengsten van de verkoop van het boek gaan naar de stichting KIKA (Kinderen Kankervrij) en 'Bewegen tegen Kanker' (een samenwerkingsverband tussen ADO Den Haag en Medisch Centrum Haaglanden).

Het boek staat bol van verhalen, gedichten, anekdotes, wetenswaardigheden, illustraties, serieuze onderwerpen en Haagse humor, het is te koop in de fanshop van ADO Den Haag en in 60 regionale boekhandels. Ook kunnen belangstellenden contact opnemen met Daan de Ligt, op zaterdag aanwezig bij DUNO, even mailen mag natuurlijk ook. Voor 15 euro weet je alles en steun je ook nog het goede doel. DOEN!!!

 

Recepten voor echte mannen

Recepten voor echte mannen

lach even naar het kakelverse ei
en dompel het –hoe wreed- in kokend water
daarna en dat is vier minuten later
ontdoet u het van schil, wat zout erbij

een broodje, donkerbruin, dat is gezond
een blaadje groen is goed voor uw geweten
vervolgens slaat u lekker aan het eten
veeg wel die gele smurrie van uw mond

dan gaat u naar de koelkast, het karton
verwijdert u, prik gaatjes in de folie
en alles gaat vanzelf, ook zonder olie
verdient u sterren met uw magnetron

een kookboek is volkomen overbodig
en ook uw ex heeft u hierbij niet nodig

Poeslief

Poeslief

In november 2010 verschijnt de bundel "Poeslief", een bundel vol met poezengedichten.

Poeslief-De liefste, leukste, gekste en mooiste gedichten over poezen.Dichters die een voorliefde voor het poezenbeest hebben, kunnen er prachtig over dichten. De eigenzinnigheid van de kat, de eigenwijsheid, eigenaardigheden, maar bovenal de trouw en liefde. Ook, net als het andere meest populaire huisdier de hond, wordt er vaak geschreven over het afscheid en moeten missen van een poezebeest. Een aaibare bundel vol prachtige odes aan de kat en pasgeboren poesjes.Met gedichten van onder meer Kees Winkler, Annie M.G. Schmidt, Drs. P, Ivo de Wijs, J.B. Charles, Astrid H. Roemer, Gerard den Brabander, Anton van Wilderode, Daan de Ligt, Patty Scholten, Chawwa Wijnberg en Coen Peppelenbos.

Ja, mijn naam staat er ook tussen, ontdekte ik tot mijn verbazing. Maar ach, het is altijd leuk als een gedicht opgenomen wordt in een bundel, dus daar ga ik zeker niet moeilijk over doen.


Ondertitel: de mooiste poezengedichten
Prijs: 9,95 euro
ISBN: 9789041740731
Serie: Rainbow essentials
Jaar: 2010
NUR: Poezie
Uitgever: Muntinga B.V., Uitgeverij Maarten
Aantal pagina's: 176

Vrienden van de Hofvijver

hofvijver

Vrienden van de Hofvijver

De Hofvijver heeft het allemaal: water en land, groen en monumenten, nationale geschiedenis, gedenkplaatsen, evenementen, optredens, sport en, bovenal, natuur. Stadsnatuur, midden in het historische hart van de grote stad Den Haag.

Lees hier verder en lees hier een aantal gedichten over de Hofvijver. Voor foto's van de Hofvijver, klik hier.